Powered by Smartsupp

Pracovná obuv jalas s membránou GoreTex

Na trhu s pracovnými topánkami, tak ako aj v klasickej móde, je veľa značiek. Niektoré sú lepšie, niektoré horšie. Tie lepšie sú charakterizované tým, že vyvíjajú vlastnú obuv, používajú kvalitné materiály a dbajú na dizajn. Medzi také patrí aj 100-ročná fínska značka Jalas, ktorá povýšila svoju kolekciu Exalter o stupeň vyššie.

Prémiová kolekcia Jalas Exalter

Jalas produkuje množstvo skvelých topánok, ktoré sú rozdelené v rôznych kolekciách. Od základných, cez dizajnovky, až po technicky vyladené. A jednou z nich je aj kolekcia Exaler.

V nej sa nachádza celé know-how značky, pretavené do prémiových topánok. Všetky modely majú kvalitné prevedenie, moderné materiály a vlastnosti, ktoré na bežnej pracovnej obuvi nenájdete.

Vibram podrážka, zapínanie na BOA systém, 6-vrstvá stielka, stabilizátory v podošve, systém tlmenia nárazov Ergothan, bezpečnostné prvky z hliníku či Kevlaru, mikrovlákno na zvršku alebo ortopedické pohodlie, ktoré ponúka iba Jalas.
* Jalas je častá voľba náročných zákazníkov, ktorí sú celý deň na nohách a potrebujú skutočne kvalitnú obuv.

Teraz však môžeme medzi tieto vlastnosti pridať aj vodeodolnú membránu Gore-Tex.

Renomovaná membrána naprieč svetom

Aj vo svete membrán existujú horšie a lepšie membrány. Horšie a lacnejšie membrány Vám dokonca môžu ublížiť, vzhľadom na to, že nedokážu dobre prepúštať pot a vzduch. Ochránia pred dažďom, ale tak ako nič nevpustia dnu, tak nič nepustia ani von. Noha je tak uzavretá, nedýcha a vznikajú rôzne kožné choroby.

Lepšie membrány majú toto vyriešené vďaka svojej štruktúre. Zväčša sa jedná o mriežkovanú štruktúru, ktorá dokáže zachytiť kvapku vody a zároveň dobre dýcha. Tieto membrány môžu mať aj viacero vrstiev, čo iba umocňuje ich funkčnosť a dodáva iné vlastnosti, napríklad zateplenie či odolnosť voči vetru.

A jednou z nich je aj Gore-Tex. Americká značka založená v roku 1976. Táto membrána sa používa hlavne vo vrcholovom športovom segmente, napríklad horolezectvo, snowboarding, lyžovanie. A najnovšie aj v pracovných topánkach Jalas.

Zaujímavosťou je, že Gore-Tex bol aj vo vesmíre. Astronauti v prvej misií NASA - Space Shuttle Columbia - mali skafandre vyrobené z Gore-Texu.

Cenník nových modelov Jalas Gore-Tex

Nové modely sú:
Poltopánky Jalas Exalter 9968 Gore-TexPoltopánky Jalas Exalter 9968 Gore-Tex
Členková obuv Jalas Exalter 9988 Gore-TexČlenková obuv Jalas Exalter 9988 Gore-Tex
Vysoká obuv Jalas Exalter 9998 Gore-TexVysoká obuv Jalas Exalter 9998 Gore-Tex
Zimná vysoká obuv Jalas Heavy Duty 1398 Gore-TexZimná vysoká obuv Jalas Heavy Duty 1398 Gore-Tex
Obuv pre pilčíkov Jalas 1988 Gore-TexObuv pre pilčíkov Jalas 1988 Gore-Tex

Nanešťastie, tieto modely sa predávajú iba na vybraných trhoch. Predovšetkým v domácej Škandinávií, kde takéto vysoko kvalitné topánky nájdu najlepšie uplatnenie.

Prezrite si kompletnú ponuku kliknutím na odkaz - Pracovná obuv Jalas - alebo prejdite na jednu z kategórií: